micromedex-non-fda-uses

Micromedex Solutions er et internasjonalt oppslagsverk om legemidler. Det inneholder fyldige omtaler om en lang rekke legemidler, inkludert off-labelbruk.

Informasjonen om off-labelbruk for et bestemt legemiddel finner du under overskriften «Non-FDA Uses». Skriv inn generisk navn i søkefeltet på startsiden. Dette fører til siden med omtalen av legemidlet. Her velger du «Non-FDA Uses» i venstremargen og får opp de aktuelle indikasjonene.

Via fanene over teksten kan du velge mellom to versjoner, en oppsummert («Quick Answers») og en detaljert («In-Depth Answers»). I den detaljerte versjonen får du også oppgitt litteraturreferansene. I begge versjoner angis kvaliteten av dokumentasjonen som opplysningene bygger på. Dette oppgis som «Strength of Recommendation» og «Strength of Evidence».

Merk at informasjon også kan finnes under «FDA Uses». Dette gelder i de tilfellene der indikasjonen er godkjent i USA, men ikke i Norge.

Det er viktig å være oppmerksom på at bruk av legemidler utenfor godkjent indikasjon innebærer et spesielt ansvar. Dette er godt belyst i en presentasjon av Øyvind Melien i presentasjonen Off labelbruk av legemidler (Helsedirektoratet 2011).

Micromedex Solutions er fritt tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse gjennom en avtale med Helsebiblioteket.no.